Östersund

Att se och göra i Östersund


Östersund är en pärla i Norrland som har mycket att erbjuda. Närheten till fjällen med skidåkning både utför och längdåkning lockar och staden i sig har mycket att erbjuda.

I Östersund ligger Statsmuseet där det finns mycket intressant att se för er som är intresserade av historia. Här finns det dokument och bilder från tidigt 1700 tal då staden fick sina statsprivilegier. Museet vårdar och bevarar historiska, topografiska och kulturella minnen från Östersund. Dessutom finns det även konstavdelning som visar utställningar. I samnma område finns även Teknikmuseet som är kul för både vuxna och barn. Hit kan man ta med sig hela familjen och låta sig underhållas av både bilar, flyg och militär attiraljer. Det brukar framför allt sommartid finnas special utställningar.

Mer kul för framför allt barnen finns på Frösö Zoo. Detta är garanterat sommarens vildaste upplevelse. Frösö Zoo är en djur- och nöjespark med Sveriges största tropikhus och Norrlands enda biologiska museum. Mer än 500 arter finns inne på zoot och många av djuren kommer från världen över. Det finns tigrar , lejon och andra exotiska djur. Det finns dessutom en nöjespark på området som garanterat kommer att vara kul för hela familjen. Missa heller inte dinosauriesamlingen.

Boende i staden

I Östesund finns det många boenden för er bersökarna. Vill man på hotell finns det 13 st hotell i staden som man kan läsa mer om på hotellöstersund.com . Det finns även ett digert utbud av andra mindre och billigare boenden som campingar och bed and breakfast ställen där man kan bo för ett par hundralappar per natt. Man kan läsa mer om de mindre boendena på visitostersund.se .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *