Bästa platserna i Stockholm

Stockholm ligger på ett antal öar och halvöar alldels vid utflödet av Mälaren i Östersjön, som här bildar en djup vik. Charmen med Stockholm är den fantastiska blandningen av mark och vatten. Vattnet skär fransar i kusten, klippor föds upp ur havet, och det intrikata mönstret av vattenvägar omfattar hela staden. Det omgivande området, med sina skogar och sjöar, sina gamla slott och kuststäder, är också mycket vacker. Det finns en anledning till att Stockholm anses vara en av de vackraste städerna i Europa, kanske till och med den vackraste av alla huvudstäder i världen!?

Hotellguide

När du besöker Stockholm behöver du sannolikt hitta ett bra hotell att bo på. Det finns hundratals olika hotell i runt omkring i staden och om du behöver ha lite hjälp att hitta ett hotell som ligger i det området där du skall bo och som har de faciliteterna du behöver. Det finns nämligen en alldeles utmärkt guide över Stockholms olika hotell i de centrala delarna ser du på denna länken. Det fina med sajten är att du kan söka fram vilka hotell som finns i vilka stadsdelar. Även hotell.info har en bra sajt för att hitta hotell.

Missa inte dessa platser

Vi går här igenom de populäraste besöksmålen i Stockholm. Det första turistmålet är Moderna Museet i Stockholm, som ligger på Skeppsholmen i Stockholm, har samlingar av internationell samtida och modern konst. I samlingarna finns mästerverk av Salvador Dali och Picasso. Några av konstverken som presenteras på museet är Alexander Calders de fyra elementen och Niki de Saint Phalles paradis. Väl värt att se oavsett om du gillar konst eller inte, du blir sannolikt berörd ändå.
moderna

Vid södra änden av den gamla välbevarade bron Norrbron, på ön Stadsholmen ligger det kungliga palatset eller kungliga slottet som man brukar säga. Det är en byggnad i renässansstil ritat av Nicodemus Tessin den yngre som dog 1728 men arbetet avslutades med hans son KG Tessin. Slottet byggdes på den marken där det medeltida Vasa slott låg som tyvärr förstördes i en brand år 1697. Palatset innehåller några 500 rum inredda i barock och rokoko-stil. På första våningen finns lägenheter som innehas av kung Oscar II (dog 1907), på andra våningen ligger statens lägenheter och rum. I södra flygeln finns kapellet och Rikssalen.
slottet

Stockholm är en stad du bör besöka då alla oavsett ålder har stort utbyte av staden och förhoppningsvis har lockat dig att besöka den nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *