Spännande resor

Var ett tag sedan bloggen uppdaterades nu, brist på tid är huvudsakliga orsaken 🙂 Tänkte dock berätta om en spännande resa som vår familj har framför oss. Vi kommer att resa till Madagaskar den 1 Mars. Madagaskar säger ni, vad ska man där och göra? Landet har en av de mest fascinerande naturlivet på jorden. Det finns tusentals djurarter som är helt unika på ön. Finns inte det någon annanstans. Bara det faktum gör resan värd. Vi kommer att flyga till huvudstaden Antananarivo som ligger som faktiskt är en miljonstad.

Vi kommer att se till att få en varierad semester , det kommer bli båda sol och bad och självklart kommer vi att upptäcka den fantastiska ön. En av de saker som jag ser fram emot mest är att komma ut i regnskogen och se den otroliga faunan som bjuds. Läste lite om Madagaskars djurliv på madagaskar.se . Där står det att ca 5 % av alla djurarter finns naturligt endast på Madagaskar. Det är ju helt makalöst. Vi har en 4 dagars rutt planerad i regnskogen i södra delen av landet. Utgångspunkten kommer dock att vara Antananarivo och sedan kommer vi att göra mycket utflykter.

Kommer att skriva ett utförligt reportage om landet när jag återkommer. Räkna med att det kommer upp på sajten under Maj månad.

Comments are closed.